Atılgan GÜMÜŞ

Atılgan Gümüş, 3 Temmuz 1976 yılında İstanbul'da doğdu.

1996 yılında İ.Ü.D.K. tiyatro bölümünde oyunculuk eğitimine başlayanAtılgan Gümüş, yine aynı yıl Tiyatro Fora tarafından sahnelenen Melih Cevdet Anday'ın "Ölümsüzler" adlı eserinde oynayarak profesyonel oyunculuk ve sanat hayatına başlamış ve bir yıl sonra okulunun yarı zamanlı şan bölümü sınavına girip başarılı olup şan eğitimini tamamlamıştır. Her zaman bir oyuncunun, eskilerin deyimi ile "Atlet Komple" olması gerektiğine inanan Atılgan Gümüş bu doğrultuda dans eğitimine Kahraman Nasirov Dans Stüdyosunda tap, tango ve dünya dansları temel eğitimini tamamlamıştır.

Konservatuar'a girdiği yıldan günümüze kadar her yıl bir tiyatro oyunu veya müzikal bir eserle sahnede olan Atılgan Gümüş, Afife Jale Tiyatro Ödüllerinde ilk olarak 2006 yılında aday 2008 yılında ise yılın en başarılı komedi ya da müzikal oyuncusu ödülünü, Tiyatro Kedi tarafından sahnelenen "Müzikaldeki Hayalet" isimli müzikaldeki rolü ile almıştır. Televizyon çalışmalarına da aynı hızda devam eden Atılgan Gümüş oyunculukta gelişimin sınırsızlığına inanan biri olarak çeşitli kabarelerin yanı sıra kendisi tarafından kurulan ve yönetilen dünya çapında dört örneği bulunan, Türkiye'de turizmi gerçekleşmiş tek müzikal şov olan Garsongs Şov'da performanslar gerçekleştirmektedir.

Filmografisi

2000 Yedi Numara Kunter
2005 Bıçak Sırtı Emin
2007 Benden Baba Olmaz Soner
2008 Havalimanı - İyi Uçuşlar Mustafa
2008-2009 Yalancı Romantik Necmi
2009-2011 Papatyam Erdem
2013- "Beni Böyle Sev" Kerem

BU KATEGORİNİN DİĞER SANATÇILARI

Ahmet ÖZHAN
Ahmet ÖZHAN
Ajda PEKKAN
Ajda PEKKAN
Akşam Sefası
Akşam Sefası
Akustik Hikayeler
Akustik Hikayeler
Aleyna TİLKİ
Aleyna TİLKİ

SANATÇI TALEP Formu

  • Yenile