Serenay SARIKAYA

1 Temmuz 1991 yılında Türkiye’nin antalya bölgesinde dünyaya gözlerimi açtım.

Türkiye’nin Antalya bölgesinde bulunan Saime Salih Konca Lisesi‘nden mezun oldum. 

Okul yıllarından sonra mezun olan Sarıkaya, Sinan Çetin tarafından kurulmuş olan yapım ve oyunculuk bölümünde eğitimler aldım. Katılmış olduğum güzellik yarışmasında, türkiye’yi temsil ettim. Bu yarışmayı 4. sırada bitirdim. Sonrasında ise Miss Turkey yarışmasına katılarak, 2. oldu ve tüm ajansların gözü Sarıkaya‘ ya yöneldi.

Dizi hayatına 14 yaşındayken “şaşkın” isimli komedi ve romantik filminde rol aldım. 2008 yılında yayınlanmış olan, adanalı dizisinde ekranlarda görmeye başladık. Adanalı dizisinde ki baş komiser Yavuz’un kızı Sofia’yı canlandırdım. Asıl baş rol oyunluğunu Lale Devri dizisinde 2010 yılında yaptım. Fox TV de yayınlanmak ta olan Tolgahan Sayışman ile birlikte başrol oynadım. Sarıkaya son olarak 2013 yılından bu yana, “Medcezir” dizinde Mira karakterini canlandırıyorum. 

Filmografi ;

  • 2013 Medcezir – Mira
  • 2013 Behzat Ç. Ankara Yanıyor
  • 2010-2013 Lale Devri – Yeşim Taşkıran
  • 2010-2012 Yer Gök Aşk – Yeşim Ilgaz
  • 2008 Plajda – Aslı
  • 2008 Peri Masalı – Talya
  • 2008 Paramparça Aşklar
  • 2008 Limon Ağacı – Peri
  • 2008-2009 Adanalı – Sofia
  • 2005 Şaşkın – Itır

 

BU KATEGORİNİN DİĞER SANATÇILARI

Açelya ELMAS
Açelya ELMAS
Ahmet KURAL
Ahmet KURAL
Ahu ÖZYURT
Ahu ÖZYURT
Aleyna HORASAN
Aleyna HORASAN
Ali İhsan VAROL
Ali İhsan VAROL

SANATÇI TALEP Formu

  • Yenile