Burhan ÇAÇAN

Burhan Çaçan (d. 17 Ekim 1960; EleşkirtAğrı), Türk halk müziği sanatçısı.

1978 yılında TRT Erzurum Radyosunun açmış olduğu amatör sesler yarışmasını kazandı. Daha sonra Ankara'ya, ardından İstanbul'a geldi. 1981 yılında ilk albümünü çıkardı. Sefa GeldinBen Yarime Neler Alayımİpek MendilMemik Oğlan, Ayaz Geceler, Yağ Yağmur ve Vurun Dalgalar isimli albümleri ile müzik dünyasında yer edindi. 'Ağlama, Her Yer Karanlık, Ayaz Geceler ve Yağ Yağmur isimli dört sinema filmi çekmiştir. İlahiler 99 ve Mevlüt Ve İlahiler isminde iki tane de ilahi albümü yapmıştır. Halen müzik çalışmalarına devam etmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Filmografi

  • Makber (1981)
  • Ağlama Yavmrum (1986)
  • Yetim Cemo (1987)
  • Her Yer Karanlık (1987)
  • Ayaz Geceler (1989)
  • Yağ Yağmur (1990)

Uzunçalarlar

  • Sefa Geldin (1981)
  • Kızlar Çıktı Çayıra (1983)
  • Deh Deyin Kızlar (1985)
  • Ben Yarime Neler Alayım (1986)
  • İpek Mendil (1986)

Diğer albümleri

  • Memik Oğlan (1987)
  • Ayaz Geceler (1988)
  • Yağ Yağmur (1989)
  • Vurun Dalgalar (1990)
  • Sen Nerdesin & Kış (1991)
  • Damla Damla (1992)
  • Senden Sonra (1993)
  • Mevlüt Ve İlahiler (1994)
  • Neden Geldim İstanbul'a (1994)
  • Beni Anneme Götürün (1995)
  • Unutulmayanlar 1 (1996)
  • Namussuz Ayrılık (1998)
  • İlahiler 99 (1999)
  • Alınyazım (1999)
  • Türküleri Özledim (2000)
  • Gecenin Yarısı 2002
  • Sus Dinle (2004)
  • Yalan (2007)
  • Sabaha Kadar (2008)
  • Zor Akşamlar İstanbul da (2011)
  • Bu Gece (2015)

 

BU KATEGORİNİN DİĞER SANATÇILARI

Ahmet ÖZHAN
Ahmet ÖZHAN
Ajda PEKKAN
Ajda PEKKAN
Akşam Sefası
Akşam Sefası
Akustik Hikayeler
Akustik Hikayeler
Aleyna TİLKİ
Aleyna TİLKİ

SANATÇI TALEP Formu

  • Yenile